Η Οδύσσεια του Καφέ και η Ιθάκη του.

Για να ολοκληρώνεται άριστα η Οδύσσεια του καφέ πρέπει να υπάρχει αρμονία όλων των αφοσιωμένων επαγγελματιών στην αλυσίδα αυτή. Ας τους γνωρίσουμε:

Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αφιερώνει τη ζωή του στην τελειοποίηση και στην υψηλότερη ποιότητα του πράσινου κόκκου, εξειρετικοί καφέδες – μεγαλύτερη δυνατότητα κέρδους.

Ο ΨΗΣΤΗΣ

Το ψήσιμο είναι μια τέχνη και απαιτεί υψηλό βαθμό γνώσης και εμπειρίας, στόχος του είναι να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και γεύσης στους ψημμένους κόκκους.

Ο ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ (BARISTA)

Στα χέρια του καφετζή ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής του κόκκου καφέ μετά από σχεδόν έξι μήνες διαδρομής, έτσι πρέπει ο ίδιος να έχει υψηλή ειδίκευση και πιστοποίηση τόσο για το χειρισμό λειτρουργίας του εξοπλισμού όσο και για την παρασκευή του καφέ. Αν ο καφές δεν παρασκευάζεται σωστά τότε η διαδρομή έξι μηνών και όλων των επαγγελματιών που συμμετέχουν σε αυτή καταστρέφεται και αυτό σε έξι περίπου λεπτά.

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Δεν περιμένατε να είστε και εσείς μέρος της Οδύσσειας του καφέ ε; Για μένα ο καταναλωτής ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του καφέ, όταν επιλέγει ένα τοπικό καφέ μπαρ το οποίο είναι αφοσιωμένο στην ποιότητα και οι άνθρωποι εκεί είναι ενημερωμένοι και σας μεταφέρουν το πάθος και τις γνώσεις τους, τότε όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υψηλό επίπεδο της ποιότητας, της γεύσης και των αρωμάτων του καφέ αλλά και μια δέσμευση για μια καλύτερη διαβίωση όλων των ανθρώπων που συνεργάστηκαν στον κύκλο ζωής του κόκκου του καφέ.

Αυτή είναι η Ιθάκη του καφέ.. εσείς;

Share This